Op deze pagina zal ik recepten publiceren die veel fytogenen in zich hebben.
Ik maak daarbij gebruik van de voedingsmiddelen die op de ... pagina staan.
Laat me vooral weten of het te eten is, of als je een geode verbetering hebt, dan pas ik dat aan.
Het moet vooral lekker en smakelijk blijven natuurlijk....
Veel plezier met koken!
Spruitjes met gember. ( 4 personen)
Nodig:
spruitjes (500 gram) schoongemaakt, voetje laten zitten.
Verse gemberwortel ( 3 cm geraspt)
3 tenen knoflook, kleingesneden
Olijfolie
optioneel: rouwe ui schijfjes, schepje yoghurt.
Bereiden:
Blancheer de spruitjes 3 minuten, spoel af met koud water.
Verwarm in koekenpan 1 a 2 eetlepels olijfolie en fruit de gember kort, voeg de knoflook toe, laat ook 1 minuutje fruiten.
Voeg de spruitjes toe en schep 1 minuut om.
Haal de pan van het vuur en schep het mengsel direct in een ovenvaste schaal.
( optioneel kun je wat schijfjes rouwe ui op de bodem leggen, beetje olie kan ook)
Laat in de oven nog 10 minuten zachtjes garen, 180 graden is genoeg...
Wil je het gerecht iets verzachten, roer dan voor serveren een schepje yoghurt erdoor....